Hoe worden neon letters gemaakt?

Je ziet ze in etalages, cafés en hippe koffietentjes, maar hoe worden neon letters nou eigenlijk gemaakt? Neon Designs weet daar natuurlijk alles van. 

Fase 1 - Neon letters ontwerpen

Uiteraard begint het allemaal met een idee. Vervolgens wordt het ontwerp van jouw neon letters of logo eerst schaal 1-op-1 geprint.

Neon letters

Fase 2 - Buigen van het neon

De neon letters worden aan de hand van de schaal tekening deel voor deel gebogen d.m.v. een tafel- of lintbrander. Hierbij wordt een grote vlam gebruikt zodat men grotere stukken in één keer kan buigen. Het buigen gebeurt conform aangeleerde ouderwetse neon-technieken die resulteren in een perfect eindresultaat. Geen Chinese praktijken bij Neon Designs.

Fase 3 - Neon letters worden gebakken

De neon letters worden voorzien van een hoogwaardig fluorescentie poeder door middel van het tri fosfor suspensie systeem. Hierbij wordt vloeibaar poeder in de neon letters gegoten wat vervolgens op 400C in het glas wordt gebakken (de nummer één in neon suspensie techniek).

Fase 4 - Neon letters aan elkaar lassen

De verschillende systemen van de neon letters worden aan elkaar gelast; bij elke behandeling van de neon letter word de brander aangepast aan de uit te voeren werkzaamheden. Bij het lassen van de neon systemen wordt een kleine vlam gebruikt.

Neon letters

​Fase 5 - Neon letters krijgen elektrodes

De elektrodes worden aan de neon letters gelast. Per neon systeem twee elektrodes, waarbij op één van de twee elektrodes een aansluitpunt zit, de zogenaamde pompstengel. Deze pompstengel word aangesloten op de vulinstallatie.

Fase 6 - Activeren van de elektrodes

De elektrodes worden geactiveerd en onder vacuüm worden de juiste edelgassen aan de systemen of neon letters toegevoegd. Wij gebruiken hiervoor argon of 100% puur neon gas. Argongas creëert een blauw licht spectrum, neongas creëert een rood lichtspectrum.

​Fase 7 - Even laten rusten

De geproduceerde neon letters zijn nu klaar en worden ter controle ca. 24 uur aan een zogeheten brandraam gehangen.

Fase 8 - Afronding en installatie

De neon letters worden bevestigd op hun ondergrond, doosletters, decor paneel of doosprofiel. Neon Designs monteert het vervolgens bij de klant. Nu alleen nog de schakelaar om en genieten maar!

Jouw eigen logo in neon?

Dat kan natuurlijk! We hebben al vele mooie neonprojecten gedaan voor geweldige klanten. Met onze jarenlange ervaring is eigenlijk geen project te gek.

Neon offerte aanvragen