Neon reclame - een eyecatcher

Neon vindt veel toepassingen in reclame. Omdat de buizen waarin de neon (of een ander gas) zich bevindt allerlei vormen gegeven kunnen worden, zijn er heel veel verschillende figuren en vormen mogelijk.

Neon reclame - een eyecatcher

Kleuren in neon reclame

Door verschillende gassen met elkaar te combineren zijn er diverse kleuren te maken in neon reclame. Combinaties van deze kleuren en de aan- en uitschakeling van delen van de verlichting bieden een opvallende aanblik. Neon reclame werd voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Wereldtentoonstelling van 1893 in Chicago.

Neon populair reclame product

Vanwege het opvallende uiterlijk en de vele kleuren die mogelijk zijn, is neon reclame steeds populairder geworden. Neon is ook een veilig product; het is niet brandbaar, explosief of giftig.

Neon reclame - een eyecatcher

Verschillende neon gassen

Neon reclame wordt vaak gemaakt van het edelgas neon, maar er worden ook andere gassen gebruikt. In beginsel krijgt men een rood-oranje gloed van neon. Door gebruik van andere gassen zijn er andere kleuren te krijgen (helium-goudgeel; krypton-bleekpaars; argon-lichtblauw; xenon-helderpaars; kwikdamp-groen).

Ondanks het gebruik van gassen die geen neon zijn, spreekt men wel altijd van neon verlichting. Door gassen te mengen met neon en andere gassen, kunnen veel verschillende kleuren neonverlichting gemaakt worden.

Neon reclame producten

Neon Designs biedt een grote hoeveelheid aan neon reclame displays. Deze vindt u in onze catalogus. Wij bieden meer dan 135 neon reclame uitingen aan; ook voor uw onderneming is er vast een geschikt!

Daarnaast is het mogelijk om neon reclame op maat te laten maken. Hiermee heeft u een unieke uiting, toegespitst op uw onderneming. Kijk eens bij onze projecten voor diverse voorbeelden van maatwerk neon reclame.

Wilt u meer weten? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen contact met u op.